Skapa en bedömningsmatris

Gå till Matriser och tryck sedan på + Skapa ny matris (Figur 1).

Figur 1

Du hamnar då i redigeringsvyn för bedömningsmatriser (figur 2).

Figur 2

Börja med att fylla i en titel (obligatoriskt). Du kan även fylla i en beskrivning av matrisen (valfritt) om du vill (figur 3).

Figur 3

Lägg nu till de bedömningsnivåer som ska användas i matrisen genom att trycka på Lägg till nivå (figur 4). Du kan lägga till så många nivåer du vill.

Figur 4

Lägg till de förmågor som ska bedömas i matrisen genom att trycka på Lägg till förmåga. Fyll i ett namn på förmågan och fyll sedan i kriterierna för att nå upp till bedömningsnivåerna under respektive nivå (figur 5). Du kan lägga till så många förmågor du vill.

Figur 5

När du lagt till de förmågor som ska bedömas i matrisen så trycker du på Spara

Figur 6

Då dyker matrisen upp i ditt bibliotek och är redo att användas (figur 7).

I nästa del visar vi hur man kan använda en bedömningsmatris, klicka här