Ordlista/Definitioner

1. Studentkod
2. Klienter
3. Webbapplikationen
4. Prov ID
5. Öppet prov (Ej nedlåst prov)
6. Schemalagt prov
7. Offlinefil

Elevkod/Studentkod:

Elevkoden/studentkoden används för att identifiera vem som skriver provet/tentan.Det är därför viktigt att studentkoden är unik per elev/student. Det är din skola/universitet som bestämmer vilken studentkod du ska använda, fråga din lärare/tentamensvakt vilken studentkod du ska använda om du är osäker.

Klienter:

DigiExams applikationer där elever/studenter skriver prov, finns för Windows, Mac, Chromebook och iPad. Installeras av elever/studenter på sina respektive laptops/datorer så länge de inte administreras i en kontrollerad miljö av skolan. I så fall är DigiExam-klienten förinstallerad.

Webbapplikationen:

• Används av läraren för att skapa, starta, bevaka, rätta och återkoppla prov i DigiExam.

• Används av elever/studenter för att se resultat och återkoppling på de prov/tentor som skrivits i DigiExam.

Logga in som lärare eller elev/student på https://app.digiexam.com/app#/login för att komma till DigiExams webbapplikation. För att se webbläsare samt versioner som stöds av DigiExams webbapplikation, klicka här.

Prov ID:

En unik kod som genereras av DigiExam i samband med att läraren startar ett/en prov/tenta. Alla elever som får Prov ID:t av läraren kan komma åt och skriva detta prov genom DigiExam-klienten.

Schemalagt prov:

Ett planerat prov kan ställas in för automatisk start vid ett givet tillfälle. Elever/studenter kan först öppna provet vid det angivna datumet och den angivna tiden.

Offlinefil och offlinesvarsfil:

Offlinefiler gör det möjligt att starta, skriva och lämna in prov helt utan internetanslutning. Offlinefiler används som back-up samt i de fall eleven inte kan koppla upp sig. Nedan beskrivs de två sätt offline-filen används på.

• Provets offlinefil: en exakt kopia av provet med frågor och eventuella bilagor.
    Provets offlinefil sparas ned på ett USB-minne och möjliggör en offline-start av provet genom att använda det på en dator när DigiExam-klienten är öppen.

• Elevens/studentens offlinesvarsfil: innehåller elevens/studentens provsvar.
    Om inte internetanslutning finns vid inlämning kommer DigiExam-klienten fråga efter en USB-sticka där svaren kan sparas. Svaren kan sedan laddas upp i efterhand i DigiExams webbapplikation.