Lägga till elever i klasser genom att klistra in från kalkylark

1. Kopiera från kalkylark

Kalkylarket måste vara formaterat så att studentkoden är i den första kolumnen, sedan ska elevens fullständiga namn vara i den andra kolumnen (se figur 1 nedan för ett exempel).

OBS! Om eleverna inte finns i DigiExam sedan tidigare kommer de sorteras efter hur de läggs in från kalkylarket. Om du vanligtvis sorterar eleverna på efternamn ska du i kolumnen med namn skriva efternamn först, exempelvis:

Studentkod:      Namn:
st2005              Johansson Johan
st2003              Larsson Lars
st2004              Robinsson Robin

Om eleverna redan finns i DigiExam så kommer de automatiskt sorteras i den ordning som de lades till med när deras konton skapades, då kommer alltså inte den ordning du väljer i kalkylarket att spela någon roll.

För att kopiera eleverna, markera alla studentkoder och namn, högerklicka och tryck sedan kopiera.

Figur 1

2. Klistra in eleverna i DigiExam

För att klista in eleverna i DigiExam, högerklicka i "Klistra in från kalkylark"-boxen och välj "Klistra in" (se figur 2).

Figur 2

3. Granska och lägg till eleverna

Läs igenom listan för att bekräfta att eleverna får rätt studentkod och namn, sedan klickar du på knappen "Lägg till elever" för att de ska läggas till i klassen (se figur 3).

Figur 3

Skapa en kurs

Nu när du har en klass så behöver du också skapa en kurs att koppla klassen till. För att skapa en kurs trycker du på "Skapa ämne (kurs)" i fliken "Grupper" som du hittar i menyn till vänster.

Figur 4

När kursen är skapad så kan du lägga in en eller flera av dina klasser i kursen genom att klicka och dra klasserna. Efter det kommer klassen dyka upp i listan när du startar ett prov med en grupp.

Figure 5