Följ

Installationsguide - iPad via MobileIron MDM-System

Då "Autonomous Singel App Mode" (ASAM) inte finns som policy att lägga till på iOS-appar i MobileIron så behöver policyn läggas till som en anpassad konfiguration från en konfigurationsprofil som är skapad i Apple Configurator. Se nedan guide för hur du gör detta:

1. Logga in på ert MobileIron-konto och gå till "Policies", klicka sedan på "+Add" (se figur 1)


Figur 1

2. Sök efter "custom" och välj sedan "Custom"-konfigurationen som låter dig lägga till in en anpassad konfiguration från en konfigurationsprofil som är skapad i Apple Configurator (se figur 2).


Figur 2

3. Namnge policyn, i figur 3 har vi angivit "DigiExam_ASAM" som namn för att policyn kommer göra det möjligt för Digiexam-appen att köras i "Autonomous Single App Mode" (ASAM), lägg även till en beskrivning om så önskas.

Välj OS X genom att klicka på Apple-äpplet och klicka sedan på knappen "Choose File" (se figur 3)


Figur 3

4. Nu ska konfigurationsprofilen som är skapad i Apple Configurator läggas till. Ladda ner den bifogade filen "Settings_for_DigiExam_Autonomous_Single_App_Mode.mobileconfig" som finns bifogad längst ner i denna artikel.

Filen innehåller policyn för att Digiexam-appen ska tillåtas köras i “Autonomous Single App Mode”. Alla övriga policys/inställningar ni har lagt till i era nuvuarande profiler i ert MDM-system kommer vara oförändrade och inte påverkas av att ni lägger till policyn i den bifogade filen "Settings_for_DigiExam_Autonomous_Single_App_Mode.mobileconfig". 

Här finns mer information om vad de olika nycklarna i filen betyder:
https://developer.apple.com/library/ios/featuredarticles/iPhoneConfigurationProfileRef/Introduction/Introduction.html#//apple_ref/doc/uid/TP40010206-CH1-SW2

När ni laddat ner filen väljer ni den från ert filsystem (se figur 4).


Figur 4

5. Efter att konfigurationsprofilen som är skapad i Apple Configurator har lagts till i policyn kommer filnamnet visas. Kontrollera att det är rätt fil och klicka sedan på knappen "Next" om filnamnet stämmer (se figur 5).


Figur 5

6. Välj vilken/vilka enhetsgrupper som policyn ska distribueras ut på, vid osäkerhet kan "All devices" väljas då policyn endast kommer påverka Digiexam-appen på iOS-enheter (se figur 6).


Figur 6

Ni kan nu kontrollera att policyn finns genom att gå in på "Policies", policyn ska då dyka upp i listan (se figur 7).


Figur 7

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer