Talsyntes

Följande versioner av DigiExam stödjer talsyntes:

• Mac klient: 11.1.1 och senare
  • iPad klient: 11.1.0 och senare

Följande operativsystem har stöd för:

• MacOS/iPad har stöd för följande språk:
    Engelska (US och GB), Svenska, Franska (FR och CA), Spanska, Tyska, Hebreiska och Isländska.

• Mac har även stöd för olika röster, se "Tillägg av röster"

Inställningar för talsyntes är detsamma som för stavningskontroll vid skapande av prov.

Här är en guide som beskriver hur stavningskontroll fungerar: Hur tillåter jag mina elever att använda stavningskontroll

Skapa prov med talsyntes

Förinställt för Tillåt talsyntes för är Enbart utvalda elever i menyn (se figur 1).

Figur 1

Endast utvalda elever

Tillåt talsyntes för en enskild elev/student genom att:

1. Gå till Elever i vänstermenyn.
  2. Hitta och klicka på eleven/studenten
  3. Under Tillgänglighetsinställningar, klicka i Tillåt talsyntes för den här eleven och Spara.

Alla elever

Talsyntes tillåts för alla elever/studenter, oavsett deras egna inställningar.

Inga elever

Inga elever tillåts använda talsyntes, oavsett deras egna inställningar.

Klienten

Chromebook:

För svensk talsyntes, används funktionen Avancerad läsare i prov som genomförs i Kiosk-läge (nedlåst läge). Klicka här för att komma till guiden Avancerad läsare i DigiExam.

För att se det från elever/studenters perspektiv i DigiExam-klienten, veta hur talsyntes används i klienten samt hur man lägger till röster och språk, klicka här för att komma till guiden Talsyntes - Elever/Studenter.