Avancerad läsare i DigiExam

Avancerad läsare är ett lärverktyg från Microsoft som är integrerad i DigiExam, den ger dig visuell, grammatisk och verbal läshjälp av instruktioner och frågor i ett prov.

Avancerad läsare fungerar med DigiExam klientversion 12.2.0 och högre.

OBS! Avancerade läsare kräver internetuppkoppling för att fungera.

Avancerad läsare har tre funktioner som stöd:

Textalternativ         Ordklasser          Läsinställningar

Textalternativ

Med textalternativ-menyn kan du:

• Ändra textstorlek
  • Öka avståndet mellan bokstäver
  • Ändra teckensnitt
  • Ändra bakgrundsfärg

Ordklasser

Ordklasser styr fokuset på grammatiken och hjälper läsaren att förstå komplexa meningar.

Läsinställningar

Med radfokus kan läsarna begränsa fokus genom att framhäva uppsättningar av en, tre eller fem rader i det valda materialet i avancerad läsare.

Med bildordlista kan du klicka på ett eller flera ord och få den att läsas upp.

Med Översätt kan du ändra språk för texten du läser.