Följ

Skolon - Genomföra prov i DigiExam via Skolon


 

Skolpersonal

 

Digiexams webbapplikation finns tillgänglig för lärare i Min samling under förutsättning att integrationen är gjord av en skoladministratör i Skolon och Digiexam samt att licenser tilldelats användarna.

Digiexam läggs till i Min samling och lärare och elever kan sedan logga in direkt alternativt via Digiexam-ikonen eller via Logga in med Skolon-knappen på Digiexams hemsida.

 

Skolon__1_.png

 

Lärare: Starta eller schemalägga prov för min grupp från Skolon

Vid inloggning via Min samling i Skolon hämtas lärarens Grupper och elever från Skolon till DigiExam och finns tillgängliga i Grupper i vänstermenyn. All funktionalitet i DigiExam fungerar precis som vanligt men lärare kan då med fördel använda Välj grupp vid start eller schemaläggning av prov och uppgifter.

Skolon__2_.png

 

I övrigt är all funktionalitet densamma. Eleverna i gruppen visas direkt i provets översiktsvy.

 

Skolon__3_.png


Elever/Studenter


Genomföra ett Grupprov i Digiexam

OBS! För nya elever på skolan som inte har genomfört ett prov i Digiexam tidigare skapas ett elevkonto automatiskt i Digiexam. 

För nya elever på skolan där e-postadressen finns registrerad i Digiexam på en annan skola/organisation, behöver eleven verifiera sitt konto genom att ange sitt lösenord på nytt.

För befintliga elever på skolan som tidigare genomfört ett prov i Digiexam och därmed redan har en verifierad e-postadress behöver inga nya uppgifter anges i Digiexam-appen.

 

Elever/studenter kan starta prov på två sätt:

  1. Logga in på via webben och starta Digiexam- klienten/appen därifrån (Endast iPad, Mac och Windows)
  2. Starta Digiexam-klienten/appen på datorn och ange sin e-post och lösenord. Vid Grupprov visas provet direkt.

iPad, Mac och Windows

Elever/studenter anger sin epost-adress och lösenord för att logga in.

Login_swedish_framed.png

 

När inne i DigiExam -klienten/appen. Prov/tentamen kan hittas antingen genom Prov-ID eller i sektionen Aktiva prov, beroende på hur provet/tentamen har startats av din lärare.

In_swedish_framed.png


Chromebook

Chromebook-användare fortsätter att ange sina uppgifter, det vill säga fullständigt namn, e-post och  studentkod för att kunna gå in i klienten/appen.

 

Skolon__4_.png

 


 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer