Följ

Delningmöjligheter för prov, tentor och matriser

I den här artikeln förklaras hur ett prov, en tenta eller en matris kan delas och hur delningen kan återkallas.

Dela prov eller tenta

1. Logga in i DigiExam och gå till "Prov" i vänstermenyn

 2. I fliken "Provbibliotek" klicka på pilen till höger om knappen "Redigera" och välj "Dela"

 3. Fyll i e-postadressen till den du vill dela provet/tentan med och klicka på knappen "Dela". Provet/tentan delas då till DigiExam-kontot som är kopplat till e-postadressen..
OBS! Det går endast att dela till en e-postadress åt gången, e-postadressen måste vara kopplad till ett aktivt DigiExam-konto för att mottagaren ska kunna se det delade provet/tentan.

 

Dela matris

1. Logga in i DigiExam och gå till "Matiser" i vänstermenyn

 2. Klicka på pilen till höger om knappen "Redigera" och välj "Dela"

 3. Fyll i e-postadressen till den du vill dela matrisen med och klicka på knappen "Dela" och matrisen delas till DigiExam-kontot som är kopplat till e-postadressen.
OBS! Det går endast att dela till en e-postadress åt gången, e-postadressen måste vara kopplad till ett aktivt DigiExam-konto för att mottagaren ska kunna se det delade provet/tentan.

 

Ta bort delning

1. Logga in i DigiExam och gå till "Prov" eller "Matiser" i vänstermenyn beroende på vilken delning som ska tas bort

 2. Klicka på pilen till höger om knappen "Redigera" för det prov/tenta eller matris som delningen ska tas bort på och välj "Dela"

 3. En lista dyker upp under rubriken "Användare som har tillgång till: Titel på prov/tenta/matris" med de konton som provet/tentan/matrisen delats till. Klicka på den papperskorgsikonen till höger om den e-postadress du vill ta bort delningen för. Delningen är nu borttagen.

 

Dela prov till provvakt/tentavakt

Se vår nya artikel gällande att kunna dela övervakningen av ett prov. Länk till artikeln finns här: Bjuda in provövervakare till ett prov

 

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer