Virtuell maskin upptäckt (Windows)

Virtuella maskiner kan förhindra start av prov eller leda till störningar under prov, t.ex. att eleven/studenten hamnar utanför provet. Detta gör DigiExam av säkerhetsskäl. För att minimera risken är det första steget att inaktivera virtuella maskiner som medvetet har aktiverats av användaren.

1. Först och främst ska alla eventuella installera virtuella maskiner avinstalleras via programmet, ibland är den enklaste vägen att installera och avinstallera programmet på nytt om du någon gång tidigare har haft programmet installerad. Program som CCleaner kan också lösa detta problem genom att rensa programmens eventuella "registry" som kan orsaka detta felmeddelande.

2. Om inga virtuella maskiner har aktiverats av användaren kan det vara den inbyggda virtuella maskinen i Windows 10 som heter Hyper-V som orsakar problemet. Följ stegen nedan för att avaktivera Hyper-V.

1. Tryck på Windows-knappen och skriv "Windows-funktioner".

2. Öppna Aktivera eller inaktivera Windows-funktioner.

3. När rutan öppnas, hitta Hyper-V and bocka ur den (figur 1).

Figur 1

4. Klicka på OK.

5. Starta om din dator.

Nu ska Hyper-V vara inaktiverad. Avinstallera och installera om DigiExam. Om det inte heller hjälper behöver din enhet formateras.