Fjärrövervakning

Fjärrövervakning är en integrerad tjänst i DigiExam som ger en ännu högre pålitlighet vid prov/tentor på distans. Din skärm, kamera och mikrofon delas under provet/tentans gång och spelas samtidigt in.

1. Vad innebär Remote Proctoring/Fjärrövervakning i ett prov/tenta?

2. Vad gör jag om min "Kontroll av utrustning" misslyckas?

3. Hur vet jag om min dator stödjer de tekniska kraven?

Vad innebär Fjärrövervakning i ett prov/tenta?

Tjänsten är ett verktyg för automatisk övervakning av ett pågående prov/tenta i DigiExam-klienten. Genom delning av skärm, webbkamera och mikrofon kan provet/tentan övervakas med ett mycket högre mått av säkerhet.

Provet/Tentan kan övervakas under tiden av en lärare eller provvakt och allt spelas samtidigt in med notiser om avvikande händelser. Tillsammans med andra verktyg för analys genereras en detaljerad rapport av det fjärrövervakade provet/tentan.

Innan du kan starta det fjärrövervakade provet/tentan genomför DigiExam en kontroll av utrustning, där verifieras att webbkamera, mikrofon och skärminspelning är aktiverade.

Vad gör jag om min "Kontroll av utrustning" misslyckas?

Du behöver tillåta att webbkamera, mikrofon och skärminspelning används under provet/tentan. Om din kontroll misslyckas behöver du ge DigiExam tillgång på din enhet.
Tillgång ges vanligtvis i Inställningar eller Systeminställningar under Säkerhet & Integritet
macOS - Systeminställningar -> Säkerhet och integritet
6.png      7.png
macOS ->Säkerhet och integritet -> Tillåt appar att använda webbkamera, mikrofon och skärminspelning

Windows -> System settings-> Privacy settings ->

Windows_Start.png     Screenshot_2020-05-07_at_14.23.44.png

Windows -> System settings -> Privacy settings -> Allow desktop apps to use Camera, Microphone and Screen recording

Hur vet jag om min dator stödjer de tekniska kraven?

Inga ytterligare systemkrav finns i DigiExam-klienten förutom tillgång till webbkamera, mikrofon och skärminspelning. Om du har DigiExam-klienten installerad på din dator och kan genomföra Demo exam, då kan du även genomföra ett prov/tenta med Fjärrövervakning.

Fjärrövervakning stöds på Windows, Mac och Chromebooks.