Fjärrövervakningsverktyg

Fjärrövervakning är en tilläggstjänst integrerad i DigiExam som ger en ännu högre pålitlighet vid prov/tentor på distans. Elevens/Studentens kamera, mikrofon och skärm delas under provets gång och spelas samtidigt in.

1. Vad innebär Fjärrövervakning av ett prov/tenta?

2. Hur fungerar Fjärrövervakningsverktyget?

3. Vem kan använda Fjärrövervakning?

1. Vad innebär Fjärrövervakning av ett prov/tenta?

Tjänsten är ett verktyg för automatiserad övervakning av ett pågående prov/tenta i DigiExam-klienten. Genom delning av skärm, webbkamera och mikrofon fjärrövervakas elever/studenter med ett mycket högre mått av säkerhet.

Provet/tentan kan övervakas under tiden av en lärare eller provövervakare och allt spelas samtidigt in med notiser om avvikande händelser. Tillsammans med andra verktyg för analys genereras en detaljerad rapport av det fjärrövervakade provet/tentan.

Fjärrövervakning erbjuder:

• DigiExam-klienten/appen i nedlåst läge
  • Identitetskontroll
  • Fjärrövervakning av kamera, mikrofon och skärm
  • Inspelning av kamera, mikrofon och skärm
  • Trovärdighetsrapport
  • Stöd för Offline-läge

Alla lärare, provövervakare och administratörer med behörighet till provet/tentan får automatiskt tillgång till Fjärrövervakningen i översiktsvyn.

Fjärrövervakningsverktyget öppnas i en ny flik.

2. Hur fungerar Fjärrövervakningsverktyget?

I det pågående provet/tentan visas all aktivitet i Sessioner med automatiserade notiser för avvikande händelser. Kamera, mikrofon och skärm visas och spelas in i Fjärrövervakningsvyn och Chatten kan användas för identitetskontroll samt kommentarer/notifieringar till elever/studenter.
Sessioner - generell information och automatiserade notiser
Fjärrövervakningsvyn - visar och spelar in skärm, kamera och ljud, ger möjlighet att växla mellan att visa kamera eller skärm, kommentera och värdera aktivitet
Chatten - kananvändas för att notifiera elever/studenter under provet/tentan. Chatten kan också initieras av elev/student för ex. frågor eller tillåten paus.

3. Vem kan använda Fjärrövervakning?

Fjärrövervakning är en tilläggstjänst i DigiExam. En skola eller en organisation med tjänsten aktiverad kan använda den till utvalda prov/tentor och ger automatiskt behörighet till lärare, provövervakare och administratörer med rättighet att se provets översiktsvy.

När provet/tentan är avslutad, har endast användare (lärare, administratörer) med behörighet att rätta provet/tentan möjlighet att använda Fjärrövervakningsverktyget.