DigiExam Remote Proctoring (Fjärrövervakning)

DigiExam erbjuder en lösning för både campus- och distansprov. Fjärrövervakning-tillägget är ett integrerat verktyg i DigiExam-klienten och tillåter ett extra lager av tillförlitlighet för fjärrundersökningar. Du kan använda ett befintligt prov och lägga till Fjärrövervakning med bara ett klick.

Vad gör DigiExam Fjärrövervakning?

Den erbjuder ett automatiserat kontrollverktyg integrerat i DigiExam-plattformen med beteendespårare som övervakning av webbkameran, ljudet och tentamen för att säkerställa tentamens integritet.

Remote Prcotring erbjuder:

• DigiExam-klientlåsning
  • Identitetsverifiering
  • Liveövervakning
  • Inspelning av provsessioner
  • Trovärdighetsrapport
  • Offlinesupport

Alla lärare, tentamensvakter och tentamensadministratörer som är anslutna till tentamen har automatisk tillgång till fjärrkontrolltjänsten live under tentamen.

Fjärrövervakning-verktyget öppnas i en ny webbläsare där du kan komma åt alla studenter i provet.

Hur fungerar Remote Fjärrövervakning?

I det pågående provet registreras varje elevaktivitet i en session med automatiska meddelanden från beteendespårare. Deras skärm och webbkamera spelas in och presenteras i Fjärrövervaknings-vyn och chatten kan användas för identitetsverifiering och kommentarer/aviseringar till elever.

Sessioner
- allmän automatiserad klassificering och studentinformation
Proctor-vy – presenterar och registrerar elevernas skärm och aktivitet, växla mellan kamera och provflöde, lägg till kommentarer och betyg.
Chatt – används för att meddela eller informera elever under provet. Elever kan också initiera en chatt för att begära toalettrast eller liknande.

Vem kan använda verktyget Fjärrövervakning?

Tjänsten Fjärrövervakning är ett tillägg till DigiExam. En skola eller organisationer som använder fjärrkontroll för ett prov, kan dela kontrollvyn till alla användare (lärare, tentamensvakter, tentamensadministratörer) som är anslutna till tentamen med rätt att övervaka eleverna.

När provet har avslutats har endast användare med rätt att betygsätta provet (lärare och provadministratörer) tillgång till fjärrkontrollvyn.