Ny version av DigiExam Web - 23 Augusti 2020

DigiExam Web (Släpptes 2020-08-23)

Nytt

• Uppdateringar för kontohanterare
    • Kontohanterare kan skapa elev/studentkonton (mer information)
    • Kontohanterare kan ta bort tomma elev/studentkonton (mer information)
    • Importvy som visar en detaljerad historik över alla skapade elev/studentkonton

• Uppdateringar för lärare och administratörer
    • Lärare/administratörer kan nu endast lägga till elever/studenter som redan finns på skolan/organisationen i en klass i gruppvyn
    • Det går nu att söka efter elever/studenter som finns på skolan/organisationen när de ska läggas till en klass

• Uppdateringar för lärare, administratörer och kontohanterare
    • Förbättrad elevsökningsfunktion
    • Elever/studenter som redan har ett DigiExam-användarkonto måste nu ge samtycke till ytterligare skolor eller organisationer som lägger till användaren baserat på samma e-postadress. Detta skyddar elevernas/studenternas personliga data från att automatiskt läggas till på det nya användarkontot utan deras tillstånd. Tills eleven/studenten har gett samtycke kommer informationen (med undantag för den e-postadress som används för att lägga till kontot) att döljas i elevsöken.
  • Uppdateringar för elever/studenter
    • Elever/studenter som redan har ett DigiExam-användarkonto måste ge samtycke till ytterligare skolor eller organisationer som lägger till användaren baserat på samma e-postadress så att deras personliga data inte automatiskt läggs till från användarkontot utan deras tillstånd.
    • Elever/studenter kan inte automatiskt skapa ett DigiExam-konto bara genom att göra ett prov/tentamen i DigiExam-klienten, de måste nu ha ett konto innan de kan starta ett prov/tentamen.
    • Elever/studenter med flera konton kommer nu att se sina prov/tentor per organisation istället för att se alla prov/tentor som de har skrivit i DigiExam på en sida.

Mer information om uppdateringen av kontohanterarrollen finns här.

Fixar / Uppdateringar

• Livesstreams i fjärrövervaknings-verktyget kunde ibland inte visas, detta har nu åtgärdats.

• Tabeller kunde ibland visas som en enda vertikal linje istället för att visa hela tabellen. Detta har nu åtgärdats.

• Förfluten tid i monitoreringsvyn återställdes efter 24 timmar, den kommer nu att lägga till +1 dag i räknaren istället för att återställas.

• Ett kalkylark-arkalternativ för att indikera obesvarade frågor har lagts till, vid nedladdning av ett kalkylark är det nu möjligt att välja mellan att lista obesvarade frågor som antingen 0 poäng eller bindestreck.

• Lucktext-frågor betygsattes inte alltid automatiskt om en elev/student lämnade in ett prov/tentamen offline, detta har nu åtgärdats.