Elever/studenter kan inte registrera sig på prov/tentamen

I både Safari och Chrome finns en inställning som gör att tredjepart-cookies blockeras.
I en läroplattform där Digiexam placeras i en inbäddad sida (vilket är fallet i exempelvis Canvas) anses Digiexam vara en tredjepart vilket gör att Digiexam-cookies blockeras och inte följer med vid vissa moment, som när en elev/student försöker registrera sig på ett prov/tentamen exempelvis.
Istället kommer eleven/studenten då till inloggningsrutan i Digiexam eftersom cookie:n som automatiskt skulle loggat in eleven/studenten istället blockerats.

Nedan följer en guide per webbläsare som visar vilken inställning det är och hur den kan inaktiveras.

Chrome

OBS! Denna inställning skiljer sig beroende på om Chrome öppnas i inkognitofönster eller inte.

1. Klicka på de tre punkterna längst upp till höger i webbläsaren och välj Inställningar.

2. Gå sedan till Sekretess och säkerhet i vänstermenyn och välj Cookies och annan webbplatsdata.

• Om vanligt fönster ska användas:
      Under Allmäna inställningar bör då Blockera cookies från tredje part med inkognitoläget eller Tillåt alla cookies att väljas.

• Om inkognitofönster ska användas:
      Under Allmäna inställningar finns Blockera cookies från tredje part med inkognitoläget vilket oftast är standardvalet, om Digiexam ska fungera fullt ut i inkognitofönster behöver Tillåt alla cookies väljas.

Safari

1. Börja med att öppna Safari-menyn längst upp till vänster och välj Inställningar.

2. Gå till rubriken "Integritet" och hitta sedan rubriken "Webbplatsspårning" där valet "Förhindra spårning mellan webbplatser" behöver bockas ur.