Följ

Externa provverktyg - Geogebra

Det är avgörande att en kontohanterare på skolan verifierar det externa verktyget och säkerställer att det fungerar i skolans IT-miljö.


OBS! Under januari 2024 ändrades den landningssida man behöver lägga till för att få Geogebra att fungera som externt verktyg. Den nya rekommenderade landningssidan är https://www.geogebra.org/classicGeogebras webbapplikation kan läggas till som ett externt verktyg i ett prov för att användas som miniräknare i provet av eleverna. Vänligen observera att detta behöver göras av en kontohanterare på skolan.

För att lägga till det externa verktyget på skolan, döp verktyget till ex. "Geogebra" och välj en passande ikon. Ange sedan URL för landningssida till den webbadress ni vill använda. Vi rekommenderar följande URL: https://www.geogebra.org/classic

Sätt upp det externa verktyget enligt nedan:

Skärmavbild 2024-01-12 kl. 15.46.08.png

När https://www.geogebra.org/classic anges i URL för landningssida läggs den även automatiskt till under "Tillåt enskilda webbsidor". Inga andra domänadresser behöver anges. 

Då det externa verktyget inte är avsett för att använda kamera eller mikrofon kan de vara Av. Klicka på "Spara" för att lägga till det externa verktyget.

Geobra__3_.png

 


 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer