Lås / Lås upp prov för elever / studenter

När en elev / student lämnar in sitt prov / tenta så låser sig provet / tentan. Det innebär att eleven / studenten inte längre får någon åtkomst till provet / tentan om ingen låser upp provet / tentan för eleven / studenten.

När det är dags för eleverna/studenterna att fortsätta skriva så går du in på provet under "Pågående" och klickar på "hänglåset" bredvid elevernas namn eller klickar på ikonen "Lås upp alla" om du vill låsa upp provet för alla elever. Då kan eleverna öppna DigiExam, logga in med samma uppgifter och starta provet för att fortsätta skriva.