Låst frågeordning (MEQ)

Denna funktion fungerar från DigiExam-versionen 12.1.0 och framåt.

När du loggar in i ett prov kan du få information i Provmenyn att detta prov innehåller låst frågeordning eller MEQ.

Detta innebär att när du svarat på en fråga kommer du inte kunna hoppa tillbaks till en tidigare besvarad fråga.

Du ser även att frågan är låst genom att när du besvarat frågan och ska gå vidare till nästa så syns en hänglås-ikon på knappen Nästa fråga.

När du klickat på Nästa fråga kommer även en ny ruta öppnas som frågar om du är säker på att du vill gå vidare.

Om du klickar på Avbryt kan du rätta till ditt svar och sedan på nytt klicka på Nästa fråga. Om du i den här rutan istället klickar på Nästa fråga, kommer frågan bli låst och du kan inte gå tillbaks och ändra ditt svar.

I den vänstra menyn för Provinformation kan du nu se att du besvarat fråga 1 och är just nu på Fråga 2. Du kan inte klicka på Fråga 1 igen för att komma tillbaks utan kan enbart välja att besvara fråga 2 och gå vidare.

När den sista frågan är besvarad kan du sedan enbart klicka på rutan för Lämna in.

Du kommer även få möjligheten att ändra ditt svar på den sista frågan då denna ruta kommer upp där du kan välja att avbryta och ändra ditt svar på den sista frågan eller välja att lämna in.