Följ

Ta bort anonymisering

1. Se både anonym kod och elevens namn
2. Ta bort anonymisering
3. Lägg till anonymisering

  

1. Se både anonym kod och elevens namn

I det avanonymiserade provet visas eleverna i namnordning och inte i den anonyma ordningen. Det går som DigiExam-administratör att ta fram en lista över elevernas anonyma nummer och det avanonymiserade elevnamnet genom att klicka på "Ladda ner kalkylblad med betyg" när provet fortfarande är anonymt.

Information om både elevens namns samt anonyma nummer i rättningen framgår då i namnkolumnen i kalkylbladet. För att ladda ned kalkylbladet där den här informationen finns, gå till ett provtillfälle som är antingen orättat, rättat eller publicerat. Sök fram det anonyma provet genom namn, prov-ID eller grupp. Klicka på provet för att komma till rättningsöversikten. Klicka sedan på knappen "Ladda ner kalkylblad med betyg" för att hämta kalkylarket som visar både det anonyma id:t och elevens namn. (se figur 1).

5_ladda_ned_kalkylark.png

Figur 1

 

 

I den Excel-fil som laddas ned när provet är anonymt finns informationen om elevernas anonyma nummer i rättningen i kolumn A. Observera att kolumn A kan behöva breddas för att det anonyma numret ska framgå (Se figur 2).

Ska_rmavbild_2020-02-20_kl._11.29.22.png

Figur 2

 

2. Ta bort anonymisering

En administratör kan avanonymisera prov/tentor åt lärare. Det görs genom att gå till ett provtillfälle som är antingen orättat, rättat eller publicerat. Sök fram det anonyma provet genom namn, prov-ID eller grupp (se figur 3).

1_hitta_prov.png
Figur 3

 

 

Klicka på provet där anonymiseringen ska tas bort för att komma till rättningsöversikten. Klicka sedan på knappen "Ta bort anonymiseringen..." (se figur 4).

2_Ta_bort_anonymisering.png
Figur 4

 

 

Det dyker nu upp en kontrollruta där, klicka på "Ta bort anonymiseringen" för att elevernas namn ska visas igen eller klicka på "Avbryt" för att låta provet fortsätta vara anonymt (se figur 5).

3_ta_bort.png
Figur 5

 

När provet är avanonymiserat kommer "Namn" och "Studentkod" synas istället för de maskerade uppgifterna.

 

 

3. Lägg till anonymisering

Det går även att anonymisera provet igen genom att klicka på knappen "Anonymisera provet..." (se figur 6).

4_anonymisera_provet.png
Figur 6

 

 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer