Inloggning i DigiExam-appen

Det kommer en ny version av DigiExam-appen som är planerad att släppas under den andra halvan av augusti.

I enlighet med det vi kommunicerat tidigare i år har den nya versionen av DigiExam-appen en avgörande uppdatering: en inloggning med e-postadress och lösenord samt en möjlighet att starta DigiExam-appen från elevens konto på hemsidan

Vad innebär uppdateringen?

•  Nuvarande inloggningsskärm för elever med iPad, Mac och Windows ändras
  • Det kommer att vara möjligt att logga in på DigiExam-appen via webbsidan utan att fylla i några uppgifter. Detta görs genom att logga in på webbsidan och sedan genom att klicka på Öppna DigiExam-appen

• För skolor/organisationer som använder DigiExam som en fristående applikation och där elever/studenter inte loggar in på sitt konto på hemsidan, krävs en inloggning med e-postadress och lösenord i DigiExam-appen

OBS! Inga ändringar av kiosk-appen för Chromebooks har slutförts ännu, nuvarande version kan användas precis som vanligt av eleverna.

Vad behöver vi som skola/organisation känna till?

• Samma användaruppgifter som används för webbsidan kommer att användas i DigiExam-appen vid inloggning.

• Om ni använder DigiExam som en fristående applikation utan en aktiv integration (SAML, LTI eller Skolon) och en elev har glömt eller inte vet sitt lösenord används knappen "Glömt lösenord" antingen i DigiExam-appen eller vid inloggningen på webbsidan för att välja ett nytt.

• Det nya flödet för användare med en aktiv integration för att använda DigiExam-appen är att först logga in på webbsidan via sin SSO-integration (SAML, LTI eller Skolon) och sedan starta DigiExam-appen. Detta är viktigt att veta för alla organisationer som använder Single-Sign-On med DigiExam. Eftersom användare som bara har loggat in via integrationen inte har ett lösenord eftersom integrationen äger autentiseringen i det här fallet och inte användaren.