Följ

Mac - Otillräckliga behörigheter

För att kunna använda Digiexam på bästa möjliga sätt och även ibland för att kunna använda Digiexam överlag så behöver appen vissa behörigheter på din dator. Om du har valt att inte ge åtkomst till din enhet mer än två gånger när du har öppnat appen så kommer meddelandet inte att dyka upp igen och du kommer inte att kunna använda appen. Det är då som du får felmeddelandet på figur 1. I felmeddelandet så beskrivs det hur du kan ge åtkomst för att kunna använda appen. 

 

Insufficient_permissions.png
Figur 1

 

Precis som meddelandet beskriver så behöver du gå in på inställningarna på din Mac dator och ge Digiexam appen åtkomst till det som den har bett om i meddelandet. I detta fall så är det till Finder. När du har hittat till Digiexam appen i dina inställningar så kommer du att se något i stil med vad figur 2 visar.

  1. Det första steget är att du trycker på Inställningar Screenshot_2022-01-12_at_16.41.26.png ,
    därefter så behöver du hitta Säkerhet och integritet Screenshot_2022-01-12_at_16.44.47.png (nummer 1, figur 2).

  2. När du har hittat Säkerhet och integritet och tryckt för att komma in på det alternativet så behöver du även trycka på Integritet längst till höger om alla fyra val som man har (nummer 2, figur 2).
  3. För att nu kunna göra ändringar och ge åtkomst till behörigheterna som behövs så måste du först trycka på hänglåset (nummer 3, figur 2).
  4. Sedan, välj Automatisering i menyn till vänster (nummer 4, figur 2).
  5. Här kommer du kunna se Digiexam med två alternativ som man kan bocka i (nummer 5, figur 2).
  6. Starta om Digiexam appen för att använda den.

Automatisering_framed__1_.png
Figur 2

 


 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer