Pågående prov

När ett prov är aktivt kan en lärare eller administratör följa elevernas aktivitet live i en övervakningsvy. Klicka på titeln på det pågående provet eller klicka på knappen "Övervaka" längst till höger på provet (se figur 1).

Figur 1

Övervakningsvyn

I ett prov som är aktiverat med prov-ID kommer övervakningsvyn vara tom från start (se figur 2). När dina elever/studenter börjar skriva provet/tentan kommer de dyka upp i övervakningsvyn automatiskt. Om provet avslutas utan att någon elev/ student har startat det så kommer provtillfället att tas bort.

provid_o_vervakning.pngFigur 2

I ett prov aktiverat för en specifik klass kommer övervakningsvyn innehålla de elever/studenter som tillhör klassen från början (se figur 3).

ny_o_vervakningsvy.pngFigur 3

I övervakningsvyn kan du välja status på eleven, till exempel om en elev är frånvarande eller av någon anledning skriver med penna och papper. Du kan även se vilka inställningar som är valda för provet, skriva ut/ spara ned närvaro-lista och prov samt filtrera eleverna (se figur 4).

ny_o_vervakningsvy_copy.pngFigur 4

Låsinställningar i Övervakningsvyn

Lås upp prov – När eleven startar provet så låser sig provet för eleven. Det betyder att ingen annan kan komma åt provet efter att eleven startat det.

Om något händer under provtillfället, exempelvis att en elev behöver starta om datorn, kommer eleven inte in i provet igen förrän läraren låst upp det med hjälp av "Lås upp prov"-knappen i övervakningsvyn alternativt med ett USB-minne med offline-provfilen på.

Avsluta provtillfälle

När alla elever lämnat in sina prov eller provtiden är ute behöver läraren manuellt avsluta provtillfället. Detta görs genom att klicka på knappen ”Avsluta prov” i övervakningsvyn (se figur 5).