Medialänkar

Medialänkar används för att berika ditt prov eller tentamen med annan ytterlligare information vilket ger dig större möjligheter till att testa dina elever/studenters kunskaper. För tillfället finns det stöd för video, ljud, hemsida och PDF. Se videon nedan för exempel och mer information.

Du kan även lägga till bilder i ditt prov men detta gör du via texteditorn. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

OBS! Alla medialänkar kräver en internetuppkoppling för att fungera.

Youtube:

Gå till https://www.youtube.com/ , ta fram klippet som du vill använda dig av. Klicka sedan på 'Share' under YouTube-klippet och kopiera url:en.

Klicka sedan på + Lägg till media i DigiExam och välj YouTube. Sedan klistrar du in url:en som du kopierade från YouTube.

För att lägga till ljudklipp, webbsidor och pdf-filer behöver du i dagsläget länka till dem som en webbsida. Se mer information för respektive mediatyp nedan.

Ljud:

För att lägga till en ljudfil i ditt prov behöver du lägga till den som en länk till en webbsida. Ladda först upp filen på till exempel Google drive/ OneDrive, ändra inställningarna för dokumentet så att länken är publik. Lägg sedan till länken till dokumentet som en webbsida när du skapar ett prov. Se den här videon för mer information.

Webbsida:

Du kan välja att lägga till en länk till en enskild webbsida, där eleven enbart får tillgång till sidan du har valt. Eventuella länkar på webbsidan kommer då vara blockerade. Du kan också välja att länka till hela domänen för en webbplats. Då har eleven tillgång till alla sidor på den valda domänen, men länkar till andra webbplatser är blockerade. Du kan länka till webbsidor trots att du har valt att låsa ned elevernas datorer. Det enda kravet är att eleverna har internetuppkoppling.

PDF:

För att lägga till en pdf-fil i ditt prov behöver du lägga till den som en länk till en webbsida. Ladda först upp filen på till exempel Google drive/ OneDrive, ändra inställningarna för dokumentet så att länken är publik. Lägg sedan till länken till dokumentet som en webbsida när du skapar ett prov.