Kom igång med DigiExam

Välkommen till DigiExam. Här hittar du allt du behöver som student för att komma igång med DigiExam-klienten, inklusive en checklista över hårdvaru- och mjukvarukrav.

Som elev/student skriver du prov/tentor i DigiExams klient. Du behöver inte skapa ett konto innan du skriver prov i klienten, utan du skriver in inloggningsuppgifter i klienten och skriver ditt prov. Vilka inloggningsuppgifter du ska använda brukar förses av skolan, så fråga din lärare om du är osäker på vad du bör använda. När du lämnar in ditt första prov så skapas ett konto automatiskt med de inloggningsuppgifter du angivit. Om du får felmeddelandet "studentkodskonflikt" när du försöker logga in så klicka här för hjälp.

För att se vår guide om hur du skriver prov i klienten, klicka här.

När du arbetar i DigiExam-klienten sparas det du skriver var 10:e sekund till DigiExams servrar men även lokalt på din dator. Så du behöver inte oroa dig över att något ska försvinna.

När du lämnat in provet/tentan kan du logga in på ditt DigiExam-konto på vår webbsida, för att komma till inloggningen, klicka här, välj Europa, klicka på glömt lösenord och fyll i din mejl för att få välja ett lösenord och kunna logga in för att se din återkoppling.

Om du behöver tillgång till talsyntes så kan du lära dig hur man använder det genom att klicka här, för att använda talsyntes måste en lärare tillåta dig specifikt eller alla i ett prov att använda det.

Välj region

Innan du loggar in behöver du välja vilken region du ska logga in på. Fråga en DigiExam-administratör på din skola/universitet om du inte vet vilken region du ska välja.

Figur 1

Där får du en översikt på de prov/tentor du skrivit.

Det här behöver du komma ihåg:

• Prov/tentor startas, skrivs och lämnas in i DigiExam-klienten.

• En översiktsvy på inlämnade prov/tentor hittar du genom att logga in på ditt DigiExam-konto.

Ladda ner DigiExam-klienten

Ladda ner DigiExam-klienten Chromebook | Mac | Windows

Installationsmanualer: Klicka här
Systemkrav: Klicka här