Följ

Kom igång med Digiexam

Välkommen till Digiexam. Här hittar du allt du behöver som student för att komma igång med Digiexam-klienten (appen), inklusive en checklista över hårdvaru- och mjukvarukrav.

Som elev/student skriver du prov/tentor i Digiexams klient. Du behöver ett aktiverat konto innan du skriver prov i klienten. Vilka inloggningsuppgifter du ska använda brukar förses av skolan, så fråga din lärare om du är osäker på vad du bör använda. När skolan har skapat ett konto med din epost-adress så får du ett mail där du ska klicka på Aktivera och det är den eposten du sedan ska ange i Digiexam-klienten.

Förslag på artikel: Skriva prov/tenta med Digiexam



Ladda ned Digiexam-klienten

Chromebook | iPad | Mac | Windows



Välj region

Innan du loggar in behöver du välja vilken region du ska logga in på (figur 1 och 2). Fråga en Digiexam-administratör på din skola/universitet om du inte vet vilken region du ska välja.

Screenshot_2022-12-27_at_13.11.26_framed__3_.png
Figur 1

 

Screenshot_2022-12-27_at_13.11.35_framed__4_.png

Figur 2

 



När du arbetar i Digiexam-klienten sparas det du skriver var 10:e sekund till Digiexams servrar men även lokalt på din dator. Så du behöver inte oroa dig över att något ska försvinna.

När du lämnat in provet/tentan kan du logga in på ditt Digiexam-konto på vår webbsida, välj Europa, ange epost och lösenord (klicka på Glömt lösenordet? om du har glömt ditt lösenord) och logga in för att se dina resultat och/eller återkoppling.



Det här behöver du komma ihåg:

  • Du behöver ett aktiverat konto innan du skriver prov i Digiexam-klienten.
  • Prov/tentor startas, skrivs och lämnas in i Digiexam-klienten.

  • En översiktsvy, samt resultat och återkoppling på inlämnade prov/tentor hittar du genom att logga in på ditt Digiexam-konto via webben.
     


 

Systemkrav

Digiexam-klientens hårdvaru- mjukvarukrav.

Installationsmanualer

För att installera Digiexam-klienten för första gången på Chromebook, Windows eller Mac så har vi steg för steg guider. Dessa hittas här: Installationermanualer.


Talsyntes

Om du behöver tillgång till talsyntes så måste en lärare tillåta dig specifikt eller alla i ett prov att använda det. Mer om detta i artikeln: Talsyntes elever/studenter.

 



Förslag på artikel: Skriva prov/tenta med Digiexam


Var denna artikel till hjälp?
1 av 3 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer