Skriva prov över flera tillfällen

Observera: DigiExam har inte fullt stöd för att skriva prov över flera tillfällen. Vi rekommenderar inte att du börjar rätta eller ge feedback på provet förrän det är helt avslutat och inlämnat. Det finns annars en stor risk att ditt arbete försvinner.

För att låta elever/studenter skriva ett prov över flera tillfällen (till exempel vid en uppsats) låter du provet ligga kvar som aktivt efter att eleverna har lämnat in provet/tentan.

När eleverna/studenterna har lämnat in provet/tentan så låser sig provet/tentan för dem - de kan inte komma åt det igen förens provets/tentans ägare låser upp det.

När det är dags för eleverna/studenterna att fortsätta skriva så går du in på provet under "Pågående" och klickar på "Lås upp prov" bredvid elevernas namn eller klickar på Lås upp alla om alla elever ska fortsätta skriva. Då kan eleverna öppna DigiExam och starta provet för att fortsätta skriva (se figur 1).

Figur 1

Starta ett redan avslutat prov

Klicka här för att komma till guiden "Starta ett redan avslutat prov"