Rekommenderade länkar

Via funktionen "Lägg till media" i en fråga kan externa länkar/webbsidor tillåtas i den nedlåst miljön eleverna genomför provet i. Om provet eleverna ska genomföra tillåter eleverna att använda en digital ordlista kan den göras tillgänglig via extern länk.

Nedan listas de länkar vi rekommenderar för att tillåta en extern resurs under ett pågående prov. De exempel som listas kan användas i de delprov som prövar skriftlig framställning i Svenska.

För att tillåta en extern webbsida i en fritextfråga, klicka på +Lägg till media och välj Webbsida.

Kopiera länken nedan och klistra in den i rutan Webbadress (URL) via "Lägg till media" och tillåt Webbsida:

Hemsida

https://svenska.se/  Svenska Akademins Ordböcker, tillåt för Hela domänen

http://lexin.nada.kth.se/lexin/  Lexin - flerspråkig ordbok, tillåt för Hela domänen

https://tyda.se/ Tyda - flerspråkig ordbok, tillåt för Hela domänen

Exempel:

Läs gärna mer om funktionen Lägg till media här:

Medialänkar