Dela rättningsarbete

Som admin eller lärare så kan man välja att dela rättningsarbete av prov till andra lärare som har en lärarroll på DigiExam. Lärare som har fått rättningsarbete tilldelat sig kan inte dela rättningsarbetet vidare.

Gå in på provet som du vill dela rättningsarbetet av. Tryck sedan på "Dela rättningsarbetet..." (figur 1).

Screenshot_2019-07-02_at_10.25.47.pngFigur 1

Här skriver du in epost adressen som tillhör den lärare du vill dela till och väljer de frågor och elever som läraren ska få tillgång till att rätta, tryck sedan på "Dela rättningsarbetet" (figur 2). Epost adressen måste vara kopplad till en lärarroll på din skola. Flera lärare kan ha tillgång till att rätta samma frågor och elever.

Figur 2

Så här hittar du rättningsarbetet som tilldelats dig

När du har fått ett rättningsarbete delat till dig så kan du hitta oftast i "orättat"-fliken. Till höger om titeln står det att provet är delat till dig, och från vem (figur 3).

Figur 3

För att börja rätta trycker du på "Rätta" och tryck sedan på "Börja rätta".

Om du vill ha information om hur man rättar i DigiExam, klicka här.