Följ

Schemalägg prov

 
 

Schemalägg prov

 

Ett prov kan schemaläggas på två olika sätt i Digiexam, med prov-ID eller Välj grupp:

  • prov-ID innebär att en unik kod för provet skapas och att eleven anger koden i sin Digiexam-app för att kunna starta provet
  • Välj grupp innebär att läraren skapar en grupp/klass och kopplar ett prov till den gruppen. Provet dyker automatiskt upp i elevens Digiexam-app

 

Börja med att klicka på Schemalägg (figur 1) 

Screenshot_2023-02-28_at_12.13.46_framed__1_.png

Figur 1

 


Schemalägg ett prov med prov-ID

Om du valt Schemalägg med prov-ID, anger du datum och tid för när provet ska startas, sedan klickar du på Schemalägg prov (figur 2).

Screenshot_2023-02-28_at_12.15.22_framed__2_.png
Figur 2

 

 

Du får ett prov ID redan vid schemaläggningen (figur 3). Provet startas dock vid den tidpunkt du bestämt. Eleven anger prov-ID:et i sin Digiexam-klient för att kunna starta provet.

Screenshot_2023-02-28_at_12.15.36_framed__3_.png
Figur 3

 

Offlineprovfilen

I samband med att du aktiverar ett prov kan du också ladda ned offlineprovfilen. Offlineprovfilen ska kopieras till ett USB-minne och innebär att du kan starta provet på en elevs dator och avsluta/lämna in elever som av någon anledning inte kan lämna in provet online.

Länk till artikel: Ladda upp offlinesvarsfil.

 


Schemalägg ett prov med Välj grupp

Om du valt Schemalägg med Välj grupp, anger du när och för vilken grupp/klass provet ska starta (om du inte skapat en grupp än, följ länken Skapa grupp). Klicka på Schemalägg prov för att starta provet (figur 4).

Screenshot_2023-02-28_at_12.16.29_framed__4_.png
Figur 4

 

Du får en bekräftelse på när och för vilken grupp provet startas, klicka på Ok (figur 5). Om du valt Välj grupp dyker provet upp automatiskt i elevens Digiexam-klient under förutsättning att eleven angett de uppgifter (studentkod) du använt när du skapade klassen.

 

Screenshot_2023-02-28_at_12.16.51_framed__5_.png
Figur 5

 

 

Offlineprovfilen

I samband med att du aktiverar ett prov kan du också ladda ned offlineprovfilen. Offlineprovfilen ska kopieras till ett USB-minne och innebär att du kan aktivera provet på en elevs dator och avsluta/lämna in elever som av någon anledning inte kan lämna in provet online.

Länk till artikel: Ladda upp offlinesvarsfil.

 Schemalagda prov

För att hitta provet:

Alt. 1. går du till fliken Schemalagda prov (figur 6).

Screenshot_2023-02-28_at_12.17.55_framed__6_.png
Figur 6

 

 

Alt. 2. alternativt klickar på Grupper och går till kursen (figur 7).

Screenshot_2023-02-28_at_12.18.28_framed__7_.png
Figur 7

 

 

För att en elev som ingår i en klass ska kunna hitta och starta ett prov startat med Välj grupp behöver följande uppgifter anges i Digiexam-appen: Studentkod, E-postadress, Förnamn och Efternamn.

Inget prov-ID behövs för att starta provet utan Digiexam-appen laddar provet automatiskt under förutsättning att eleven angett de uppgifter läraren skapat klassen med. Om en elev angett en felaktig studentkod laddas inte provet. Be eleven att uppdatera de angivna uppgifterna till en korrekt studentkod.

Länk till artikeln: Vad är elevkod/studentkod?

 


  

Länk till artikel: Pågående prov


Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp

Kommentarer